Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rizspuding fahéjas-mazsolás sziruppal

2009.08.13

Ez a recept Mexikóban „Arroz con Leche” néven ismert a receptújság szerint. Itthon leginkább tejberizsnek hívjuk J

 

Kép

 

4 whiskyspohárnyi mennyiséghez:

 

15 dkg kerekszemű rizs

1 narancs és 1 citrom reszelt héja

3,7 dl víz

7,5 dkg kristálycukor

fél liter tej

 

5 dkg mazsola

75 ml víz

7,5 dkg világosbarna nádcukor

1 fahéj rúd

2 evőkanálnyi tejszín

 

A rizst a narancs- és citromhéjjal vízben felteszem főni. Felforralom, majd lefedve kis lángon addig főzöm, míg a vizet magába szívja (kb. 15 perc).

Ekkor hozzáadom a tejet és a cukrot, emelem a hőfokot, és fedő nélkül, gyakran kevergetve 20-25 perc alatt készre főzöm. A lábosban hagyom langyosra hűlni, majd poharakba adagolom.

 

A sziruphoz a vizet, mazsolát, cukrot és fahéjat kis serpenyőbe teszem, majd közepes lángon, néhány perc alatt sziruposra főzöm. Belekeverem a tejszínt, majd kihűtöm és elosztom rizspuding tetején.

Forrás: GoodFood