Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sacher krémes

2010.03.14

Isteni finom krémes süti, és nem nehéz elkészíteni!

 

 

1 csomag (500 g) leveles tészta

6 lapzselatin

5 tojássárgája

3 tojás

80 g kristálycukor

1 csomag vaníliáscukor

1 fél vaníliarúd

4 cl rum

csipet só

fél liter tejszín

liszt a munkafelület szórásához.

 

A levelestésztát két részre osztom, és lisztezett felületen két, kb. 20-30 cm-es téglalappá nyújtom. Az egyiket rögtön sütőlapra helyezem, a másikat 24 kis négyzetre vágom, és így teszem át egy sütőlapra. Villával megszúrkálom, hogy ne púposodjon fel (én sajnos a tetőlapocskákat elfelejtettem megszúrkálni, így duci kis párnácskák lettek J )

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül.

Eközben a lapzselatint hideg vízbe áztatom.

A tojást, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, a vanília kikapart belsejét, a rumot és a sót gőz fölött habosra keverem (gépi habverővel). A zselatinlapokat kinyomkodom, kb. fél deci forró vízben feloldom és a krémhez teszem. Óvatosan a langyosra hűlt krémhez forgatom a kemény habbá vert tejszínt is.

A krémet az egész tésztalapra simítom, a tetejére pedig az előre feldarabolt tésztalapocskákat teszem. (persze nem szükséges feldarabolni sütés előtt a tésztalapot, de célszerű, mert könnyebb lesz szeletelni.

A süteményt 1-2 óráig hűtőben dermesztem.

Forrás: WienTourism

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.