Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sacher szívecskék

2014.12.16

Kicsit időigényes süti, de megéri a munka, nagyon finom süti!

sachersziv.jpg

Hozzávalók:

 

tésztához:

20 dkg liszt

1,5 dkg kakaópor

15 dkg darált mandula

12 dkg porcukor

1 csipet vaníliaőrlemény

2 tojás sárgája

2 teáskanál rum

17 dkg vaj, kis darabkákra vágva

 

a tetejére:

20 dkg sárgabarackzselé

1 narancs reszelt héja

2 evőkanál narancslé

30 dkg marcipánmassza

1,2 dl tejszín

5 dkg méz

3 dkg vaj

15 dkg étcsokoládé

 

 

A lisztet és a kakaóport átszitálom, és a többi hozzávalóval összegyúrom. Hűtőben pihentetem egy órán át.

Közben a barackzselét, narancslevet és –héjat összefőzöm, és ha darabos a zselé, akkor simára turmixolom. Félreteszem hűlni.

A tésztát fél cm vastagságúra nyújtom, szív alakú formával kiszúrom. Sütőpapírral borított tepsire teszem őket, és 160 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Közben a marcipánmasszát is kinyújtom (kb. 2 mm-esre), és ugyanannyi szívecskét szúrok ki belőle, mint a tésztából.

Ha a tésztaszívek kihűltek, megkenem őket baracklekvárral, mindegyikre teszek egy marcipánszívet, és egy órát száradni hagyom.

A bevonáshoz a tejszínt, a mézet, a vajat és a csokit összeolvasztom, és bevonom vele a sütiket. Pár órára ismét félreteszem, hogy a bevonat megszáradjon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.