Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajttorta

2016.07.26

Nem vagyok kimondottan édesszájú, szinte bármilyen sütinek bármikor ellen tudok állni, kivéve a sajttortát…

Egy nagyon egyszerű receptem van, 15 perc alatt össze lehet állítani, utána már csak sütni és hűteni kell, hogy végre meg is kóstolhassuk J

sajttorta.jpg

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:

Tésztalaphoz: 16 dkg zabpelyhes keksz, 8 dkg olvasztott vaj.

Krémhez:

25 dkg mascarpone

1 tejföl (175 grammos)

3 tojás

1 púpozott evőkanál finomliszt

10 dkg cukor (én eritritet használtam helyette)

1 citrom reszelt héja

néhány csepp vaníliakivonat

A kekszet késes aprítóban apró morzsává darálom. Összekeverem az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára simítom. (Édesszájúak tehetnek hozzá egy kanál cukrot is).

A krém összes hozzávalóját simává keverem, és a tésztaalapra öntöm.

170 fokos sütőben 50 percig sütöm. Ezután a sütőt kikapcsolom, a tortát nem veszem ki, hanem nyitott sütőajtó mellett hagyom kicsit hűlni. Amikor már szobahőmérsékletű, a hűtőbe teszem, még legalább 2-3 órára.

Tipp: mivel tombol a nyár, citrom helyett zöldcitrom héját reszeltem bele, és belekevertem a zöldcitrom levét is. Így egy nagyon frissítő, üde sütim lett.