Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sütőben sült fánk

2014.03.05

Szerettem volna megúszni a fánksütéssel óhatatlanul együtt járó olajszagot a lakásban, ezért próbálkoztam a sütőben sütéssel. Azt hiszem, a fánknak viszont alapvető tulajdonsága, hogy olajban sült tésztáról van szó, így ez csak majdnem fánk.

Ez volt az első próbálkozásom, és finom lett, gyorsan le is írom, hogyan csináltam:

 

Dagasztótálba tettem a következő hozzávalókat:

 

60 dkg átszitált finomliszt

8 dkg kristálycukor

10 dkg olvasztott vaj

2 dl langyos tej

2 egész tojás

1 evőkanál sütőrum

1 citrom reszelt héja

csipet só

3 dkg élesztő, elmorzsolva

1 kávéskanálnyi őrölt vanília (ha ilyen nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor)

 

Lágy tésztát dagasztottam, egy órán át kelesztettem. Ezután kiszaggattam a fánkokat egy kb. 7-8 cm-es fánkszaggatóval, és a közepét egy kicsi formával kilyukasztottam (2-3 cm-es forma).

Sütőpapírral borított tepsire tettem őket, pihentettem még kb. 20 percig, majd 170 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütöttem.

Amikor kivettem a sütőből, gyorsan megkentem vaníliás cukros tejjel, így szép fényes lesz.

 

p1210326s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.