Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szentgyörgy-hegyi palacsinta

2009.03.07

15 db, nem túl vastag palacsinta

10 dkg darált mandula (vagy dió, mogyoró)

3 evőkanál porcukor

Krém:

4 tojás sárgája

10 dkg vaj

8 dkg cukor

2 dl tejszín

1,5 dl olaszrizling

5 dkg rumba áztatott mazsola

Hab:

4 tojás fehérje

2-3 evőkanál baracklekvár

3 evőkanál porcukor.

 

A palacsintákat megtöltöm a cukros-mandulás töltelékkel, lazán felcsavarom, majd három darabra vágva egy kivajazott tűzálló tálba állítom.

A tojást a vajjal és cukorral habosra keverem, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, és vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítem. Belekeverem a mazsolát és a palacsintákra öntöm.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a krém kocsonyássá válik (kb. 20 perc).

Közben a tojásfehérjét a cukorral és lekvárral kemény habbá verem, majd az elősütött palacsintára teszem, és a sütőbe visszatéve addig sütöm, míg halványbarna színt kap.