Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tiramisu krémes torta

2010.03.28

Ez a torta nem az igazi tiramisu recept alapján készül, de nagyon finom, és jó alternatíva azoknak, akik idegenkednek a nyers tojással készülő valódi_tiramisu krémtől.

 

Kép

 

Hozzávalók:

1 nagy csomag babapiskóta (kb. 40 db)

50 dkg mascarpone

12 dkg porcukor

4-5 evőkanál amaretto  (mandulalikőr)

5 dkg étcsoki, aprítve

1,5 dl tejszín

 

fél dl kávé (lehet neszkávé is)

kevés rum

 

Egy szögletes őzgerinc formát folpack fóliával kibélelek (a fólia bőven lógjon túl a forma szélén.

A krémhez összekeverem a mascarponét a likőrrel, porcukorral, majd beleforgatom a csokit és a habbá vert tejszínt. (Lehet Hulalát is használni, ebben az esetben kevesebb porcukrot vegyünk, mert a Hulala már édesített).

A kávét és a rumot egy tálba öntöm. Belemártogatom a piskótákat, de csak egy pillanatra (el ne ázzon!), majd kirakom fele a forma alját és mindegyik oldalát is „felfalazom”. Beleteszem a krém felét, majd középre hosszirányba fektetek két piskótát. Rákanalazom a maradék krémet, és az egészet beborítom piskótával. Ráhajtogatom a kilógó fóliát, és tálalásikg legalább 2-3 órán át hűtőben pihentetem.

Forrás: GoodFood

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.