Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tiramisu

2010.01.31

Eredeti olasz recept alapján

 

Kép

40 db babapiskóta

3 tojás

15 dkg cukor

250 dkg mascarpone

kakaópor

1 csésze kávé

2 dl tej

amaretto likőr vagy/és rum

 

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét és a keményre felvert tojáshabot.

Egy másik edényben összekeverem a kávét, tejet és a likőrt.

 

A babapiskótákat a kávés folyadékba mártom (csak rövid időre, mert különben nagyon elázik), és egy tál alját kirakom a piskóta felével. Ráöntöm a krém felét, majd megint egy réteg piskóta és a krém másik fele következik. A tetejét vastagon megszórom kakaóporral. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe teszem.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.