Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Trifle

2009.05.25

 

Kép

Ez egy nagyon finom, és nagyon könnyen elkészíthető réteges desszert, de sajnos nem tudtam róla szép fotót csinálni.

Ha jól tudom, az angolok a nagy mesterei a trifle-nak, és ezerféle változata van. Nem éppen fogyókurás süti, de érdekes módon, eddig bármikor készítettem, pillanatok alatt elfogyott!

Én Nigella egyik receptjét használtam.

 

Hozzávalók:

 

1.)1 db háromtojásos piskóta (vagy egy kész bolti lap)

 

2.)1 csomag erdei mix gyümölcskeverék (fagyasztott), vagy vegyesen bogyós gyümölcsök (eper, áfonya, málna, szeder)

 

3.) 3 tojás

15 dkg cukor

25 dkg mascarpone krémsajt

ízlés szerint mandulalapocskák

 

1.) A piskótát (inkább kisebb alapterületű, de magasabb lapot sütök) 4-5 cm-es darabokra vágom, és egy tál aljába teszem (meg lehet locsolni egy kis rummal, ha nem gyerekeknek készül).

 

2.) A felengedett gyümölcskeveréket kevés cukorral és vízzel felfőzöm, és ha nagyon leveses, akkor kevés hideg vízzel elkevert keményítővel zselésítem. (Lehet hozzá áfonyalekvárt is keverni.) Megvárom, míg kihűl, és a piskótára öntöm.

 

3.) A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a mascarpone-t és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Ezt a krémet ráöntöm a gyümölcskeverékre.

Hűtőben pihentetem tálalásig. Tálalás előtt a mandulalapocskákat száraz serpenyőben megpirítom, és a krémre szórom.