Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Túros-habos sütemény

2010.02.18

 

Kép

Tészta

25 dkg lisztet összekeverek egy csomag sütőporral, hozzáadok 12 dkg vajat, 12 dkg cukrot 1 tojássárgáját, egy dl tejfölt és kevés reszelt citromhéjat. Összegyúrom és fóliába csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetem.

 

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát kerekre kisodrom, és egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformába teszem, villával kicsit megszurkálom, és  15 perc alatt elősütöm.

 

Közben összekeverem a tölteléket az alábbiakból:

3 tojás sárgája,

50 dkg túró

15 dkg cukor

 

A tölteléket az elősütött tésztára simítom (ha a túró nedvesebb volt, akkor először a tésztát egy kis zsemlemorzsával megszórom),  majd a sütőbe visszatéve készre sütöm.

 

Ezalatt a 4 tojásfehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verem és a süteményre teszem. Rövid időre még visszateszem a sütőbe, hogy a hab is kis színt kapjon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.