Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Túrós ministollen

2014.12.16

Ha gyorsan kell valami finom karácsonyi sütemény sütni, akkor ez a recept jó választás!

ministollen.jpg

Hozzávalók:

10 dkg vaj

7,5 dkg porcukor

15 dkg túró

30 dkg finomliszt

1 teáskanál őrölt fahéj

fél csomag (7 g) sütőpor

5 dkg szeletelt mandula

15 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockákra vágva (vagy mazsola)

2-3 evőkanál rum

fél narancs reszelt héja

 

A tetejére: 10 dkg porcukor és 10 dkg olvasztott vaj

 

Először a vajat a porcukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a túrót és a narancshéjat is.

Egy külön tálban összevegyítem a lisztet, fahéjat, sütőport, és a túrós keverékhez adom. Mehet bele a mandula és a kandírozott gyümölcsök, valamint a rum is. Kézzel összegyúrom.

A tepsit sütőpapírral kibélelem. A tésztából nagyobb diónyi golyókat gyúrok (ügyesebbek mini stollennek is formázhatják), kicsit lelapítva a tepsire teszem.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos aranybarnára megsütöm. A még meleg stollenek tetejét egy kenőecset segítségével vajjal jól megkenem, és az átszitált porcukorba forgatom.

Miután kihűlt, egy napig zárt dobozban pihentetem, hogy az ízei összeérjenek (feltéve, ha kibírjuk, hogy ne együk meg addig)

Ez pedig a klasszikus stollen receptje: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/desszertek/stollen---karacsonyi-gyumolcskenyer.html

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.