Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Villámgyors grízes rétes

2010.09.26

Nem sütöttem még soha grízes rétest, mert a gríz pirítását, párolását túl bonyolultnak gondoltam.  Ezzel a recepttel viszont ezt a lépést megspórolhatom, és a végeredmény mégis egy nagyon finom rétes lesz!

Azt azért még el kell mondanom, hogy ezt a rétest most nem én, hanem Anyu sütötte!

 

Kép

Hozzávalók:

 

9 réteslap

3 tojás

2 pohár cukor

1 vaníliás cukor

2 pohár natúr joghurt

1 pohár étolaj

1 és 1/3 pohár gríz

1 csomag sütőpor

1 üveg magozott meggybefőtt

 

A receptben a joghurtospohár szolgál mértékegységül.

 

A meggyet lecsepegtetjük, a levére nem lesz szükség.

A 3 tojást a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot és az olajat is, majd végül a sütőporral elkevert grízt.

 

Egy réteslapot kiterítek, megkenem a grízes töltelékkel, ráteszek még egy lapot, újra töltelék, majd még egy lap és ismét töltelék következik. Ezt a harmadik réteget megszórom meggyel, feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A maradék 6 lapból, ugyanígy eljárva még 2 rétest tekerek.

Kép

A grízes masszát úgy kell elosztani, hogy egy kevés még maradjon a három rétes feltekerése után, így ezzel a maradékkal megkenem a tekercsek tetejét.

180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütöm (kb. fél óra alatt).

Tipp: bár igazán nem tart sokáig elkészíteni, de ha minden perc számít, akkor előző este is összeállítható, és a hűtőben eláll sütésig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kiskunhalas

(Anita, 2010.11.05 14:36)

Elkészítettem, családom, ismerőseim kérik a receptjét. Mindenkinek ajánlom, nagyon-nagyon finom.

Kreatív blogger

(Éva, 2010.10.08 18:27)

Kérlek, nézz be hozzám, vár rád egy díj!
http://malvinfoz.blogspot.com/