Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vízen kullogó

2009.11.22

Van ennél egyszerűbben, gyorsabban elkészíthető kalács is biztosan. De egyszer ki kell próbálni ezt is, mert nagyon könnyű, finom tészta!

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

3 dkg élesztő

2,5 dl tejföl

2,5 dl olvasztott vaj (folyós legyen, de ne meleg)

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve

1 csipet só

 

 darált dió és cukor a sütéshez

 

Az élesztőt cukros tejfölben felfuttatom, és a tészta többi hozzávalóival laza, selymes tésztává dagasztom.

Egy nagy konyharuhát alaposan belisztezek, a tésztát ráöntöm, és batyuba kötöm:

Kép

A batyut szobahőmérsékletű vízzel telt nagyobb lábosba teszem. Ekkor a tésztacsomag a víz alján van:

 

Kép

de amint megkel, a víz felszínére emelkedik:

 

Kép

A megkelt tésztát jól kilisztezett gyúródeszkára teszem, lazán átgyúrom. Egy nagyobb, lapos tálra szórom a kristálycukorral elkevert darált diót. A tésztából egy kisebb ökölnyi darabot leszakítok, és a cukros dióban kígyóvá nyújtom, majd csigaalakban feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.