Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zimtsterne - fahéjas csillagok

2014.12.10

Kedvelt és népszerű adventi sütemény Németországban. Könnyű elkészíteni, nekem az tartott legtovább, amikor a kiszaggatott csillagocskák tetejét kellett a cukros mázzal egyenként bevonni.

 

Hozzávalók:

50 dkg darált mandula vagy mandulaliszt

30 dkg porcukor

2 teáskanál őrölt fahéj

2 tojás fehérje

2 evőkanál (mandula)likőr

 

a tetejére: 1 tojásfehérje és 12 dkg átszitált porcukor

zimtsterne.jpg

Először a mandulát, porcukrot és fahéjat kevertem el. Hozzáadtam a tojásfehérjét és a likőrt és kézi mixerrel összedolgoztam, majd kézzel gombóccá gyúrtam össze.

 

A munkafelületet vékonyan megszórtam porcukorral. A tésztát kinyújtottam: akkor lesz jó, ha a tészta vastagsága fél cm és egy cm között van. Csillag alakú formával kiszúrtam, sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam.

Ezután a mázhoz felvertem a tojásfehérjét, közben folyamatosan adagoltam hozzá az átszitált porcukrot. Ezzel a sűrű mázzal egyenként megkentem a süteményeket, majd 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem.

Ebből a mennyiségből két nagy tepsi süteményem lett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.