Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Camembert sajt hagymalekvárral

2009.04.15

Kép

1 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor

2 fej lilahagyma, felszeletelve

1 dl száraz vörösbor

kevés balzsamecet

2 camembert sajt

4 szelet rozskenyér

sajtkrém

petrezselyemzöld

 

Az olajon karamellizálom a cukrot, rádobom a hagymát, majd rövid párolás után hozzáöntöm a bort. Picit sózom, majd lassú tűzön párolom, amíg a hagyma megpuhul, de nem esik szét. (kb. 20 perc). Hozzáadok egy kevés balzsamecetet, és még egy percig párolom.

 

Közben a kenyérszeleteket megkenem a sajttal, rászórom az aprított petrezselymet.

A sütőt 180 fokra előmelegítem és az egész camembert sajtokat 2 perc alatt átmelegítem.

A sajtot félbevágom, és minden kenyérszeletre teszek egy fél sajtot és egy kanál hagymát.