Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Firenzei csirke

2017.10.02

Ez a recept nagyon jó ötlet a maradék főtt csirke és főtt rizs újrahasznosításához, de ha kedvet kaptatok hozzá, akkor igazán nem olyan sok idő egy kis rizst és húst főzni.

Tálalás szempontjából szebb lett volna, ha leveles spenótot használok, mert a leforrázott spenótlevelekkel szépen ki lehet bélelni a sütőformát, de most csak aprított spenótom volt a fagyasztóban - az íze így is nagyon finom lett!

Hozzávalók két személyre:

1 főtt csirkemellfilé

1 pohár főtt rizs

8-10 dkg spenót (leforrázva és lecsepegtetve)

1 paradicsom, felszeletelve

5 dkg sajt

a mártáshoz pedig keverd össze ezeket: 2 tojás, 1,5 dl tejszín, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanálnyi finomra vágott vöröshagyma, só és bors.

Az elkészítés roppant egyszerű:

Egy kivajazott sütőtálat spenóttal beborítok:

img_4196.jpgErre kerül a rizs és a felszeletelt csirkehús:

img_4197.jpg

Leöntöm a mártással és felszeletelt paradicsomot teszek rá:

img_4199.jpg

A tetejére reszelt sajtot szórok:

img_4200.jpg

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm:

img_4201.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.