Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Görög tepsis csirke

2012.03.13

Ez az étel már a nyarat idézi, de bármikor megállja a helyét, ha egy könnyebb fogásra vágyunk.

Az elkészítése - sütés nélkül - nem tart tovább negyed óránál.

 

p1150872s.jpg

 

Hozzávalók:

2 cukkini, hasábokra vágva

2 nagyobb krumpli, hasábokra vágva

1 fél fej hagyma, cikkekre vágva

14 db koktélparadicsom

olivaolaj, só, bors

fetasajt ízlés szerint

 

a gombócokhoz:

25 dkg darált csirkemell

1 fél fej hagyma, felaprítva

1 tojás felverve

5 dkg friss kenyérmorzsa

só, bors, oregano

 

A húsgombóc hozzávalóit összekevertem és kis pogácsákat formáztam belőle.

Egy tepsibe tettem őket, körérendeztem a többi hozzávalót (a fetasajt kivételével).

Megszórtam sóval és borssal, locsoltam rá olivaolajat és 200 fokra előmelegített sütőben

kb. 40 perc alatt megsütöttem.

Tippek:

- Oregano helyett mentát is használhatunk (az eredeti receptben is az szerepel).

- a friss kenyérmorzsához 2 szelet toastkenyeret aprítottam késes robotgépben.

Forrás: GoodFood

Sütés előtt és után:

 

 

p1150864s.jpg

p1150867s.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.