Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hansági káposzta

2014.04.12

 

Első saját készítésű savanyú káposztámból egy finom egytálétel készült.

(Így készítettem a káposztát: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/zoldsegek/kovaszolt--savanyu--kaposzta-hazilag.html )

 

Egy nagy fej hagymát felkockáztam, és megpároltam.

A párolt hagyma felét tálba tettem, hozzáadtam 30 dkg darált húst, egy tojást, sót, borsot, 4-5 evőkanál rizst; majd összekevertem és 6 gombócot formáztam belőle

 

A maradék hagymára rátettem 4 csészényi savanyított káposztát, és a káposzta levéből is egy csészényit. Megsóztam, szórtam rá egy teáskanálnyi köménymagot, felöntöttem 2,5 dl tejszínnel. A tetejére rátettem a gombócokat – kis fészkeket csináltam nekik a káposztában – és lefedve kis lángon megfőztem – nagyjából 30-40 perc alatt készen is volt. Nem kell berántani. Mivel nekem kapros volt a káposztám, nem tettem bele plusz kaprot, de ha csak sima káposztából készítjük, akkor kell bele.

p1210513s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.