Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Húsos-gombás ragu rösztipaplan alatt

2010.02.10

Ez egy gyorsan elkészíthető étel a hús-gomba-krumpli trió témakörben (bár könnyen átalakítható húsmentes fogássá). Sajnos az ilyen típusú egytál ételeket soha nem sikerül olyan szépen lefotóznom, mint amennyire finomak!

 

Kép

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

75 dkg sertéshús, csíkokra vágva

25 dkg gomba, felszeletelve

1 fej hagyma, felszeletelve

2 evőkanál liszt

2 dl tejszín

1,5 dl fehérbor

1,5 dl húsleves (vagy víz)

só, bors

75 dkg krumpli

1 tojás

kevés étolaj

 

A húst forró serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt megpirítom (egyszerre csak keveset, hogy tényleg piruljon, és ne párolódjon), majd egy tálra átszedem. A megmaradt olajon megpirítom a gombát és a hagymát, rászórok egy evőkanál lisztet, és még egy percig pirítom. Ráöntöm a bort, egy kicsit forralom, majd következik a húsleves és a tejszín, valamint a só és bors (ha vízzel öntjük fel, mehet több só). 5 percig főzöm, majd hozzáadom a húst, elkeverem és egy tűzálló tálba öntöm.

 

Kép

 

A krumplit almareszelőn lereszelem, hozzáadom a tojást és egy kanál lisztet, jól összekeverem és a ragu tetejére simítom.

Kép

 

180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsül (nem kell letakarni), majd még néhány percig grillfokozaton sütöm, hogy a krumpli ropogós legyen.

Forrás: Ínyenc magazin

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.