Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kolbászos-babos egytálétel

2009.10.17

Gyors és melengető őszi egytálétel.

 

Kép

Hozzávalók:

1 fej hagyma apróra vágva

1 kisebb szál kolbász, karikázva,

5 dkg szalonna, csíkokra vágva

1 piros húsú paprika, csíkokra vágva

1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv

1 doboz vörösbab konzerv

kevés barnacukor, őrölt kömény, kakukkfű

 

A szalonnát a lábosban kiolvasztom, rádobom a kolbászt, a paprikát és a hagymát, és 4-5 percig kevergetve közepes lángon pirítom. Ráöntöm a paradicsomot és a babot, fűszerezem kevés cukorral, köménnyel és kakukkfűvel. Sóval óvatosan, mert a szalonna és kolbász sós! Ha szükséges, kevés vizet még öntök rá. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 perc alatt összefőzöm.

Snidlinges tört krumplival tálalom.

Forrás: GoodFood

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.