Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kukoricás-rákos puffancs chiliszósszal

2009.03.25

Kép

1 tojás

4 evőkanál finomliszt

1 kis gerezd összezúzott fokhagyma

340 g kukorica (1 konzervdoboznyi)

15 dkg rákhús

1 nagy póré, vékonyra felkarikázva

1 csomag petrezselyemzöld v. korianderzöld

olaj a sütéshez

 

szósz: 4 evőkanál édes chiliszósz, 1/2 lime leve, 5 cm kigyóuborka magozva és kis kockákra vágva

 

A tojást, lisztet, a kukorica háromnegyedét és a fokhagymát turmixban pürésítem.

Tálba öntöm és hozzákeverem a maradék kukoricát, rákhúst, aprított petrezselymet és hagymát.

A masszából kb. golflabdányi mennyiségeket bő, forró olajba szaggatok, és 2-3 perc alatt kisütöm.

A szósz hozzávalóit összekeverem és a meleg puffancsokkal tálalom.

Forrás: GoodFood