Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lencsés csirkés egytálétel

2010.02.12

Szeretem a gyorsan elkészíthető egytálételeket, ez a lencsével gazdagított csirketál is nagyon finomra sikerült.

Kép

 

3 egész csirkecomb, lebőrözve és fél félbevágva alsó- és felsőcomb darabokra

8 dkg szalonna, kis kockákra vágva

1 fej hagyma, vékonyan felszeletelve

1 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve

2 evőkanál paradicsompüré

1 dl bor

1,5 dl húsleves

5 dkg lencse

10 dkg kis fejű gomba (konzerv is lehet)

só, bors, kakukkfű, étolaj

 

Egy mélyebb serpenyőben a szalonna zsírját kiolvasztom, majd szűrőkanállal kiveszem a szalonnakockákat és félreteszem. A zsírban minden oldalukról gyorsan átsütöm a combokat, majd a szalonnára teszem.

A visszamaradt zsiradékban (ha nem maradt, étolajjal pótolom) megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a paradicsompürét, még egy percig pirítom, majd felöntöm a borral és a húslevessel. Beleteszem a lencsét, egy teáskanálnyi kakukkfüvet, és sózom, borsozom. (Sóval óvatosan, mert a szalonna és a húsleves is sós). Felforralom, majd beleteszem a csirkét, a szalonnát és a gombát, és a lángot mérsékelve, fedő alatt kb.fél óra alatt készre főzöm.

A végén pár percig fedő nélkül forraltam, hogy kicsit besűrűsödjön a leve.

Forrás : GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.