Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mediterrán babragu csirkével

2015.01.10

image.jpg

 

A fejtett bab nálunk meglehetősen kevés szerephez jut, az egyetlen étel, amit készítek belőle, az a Jókai-bableves. Mától azonban ebben az új fogásban is főszerepet fog kapni. Ráadásul ez a ragu is olyan, hogy csak az előkészületekkel van munka, aztán már megfő magától.

 
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
25 dkg fejtett bab
1 fej hagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa, kis kockákra vágva
1 zellerszár, felaprítva
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv (400 g)
2 csirkecomb, kettévágva alsó- és felsőrészre
oregánó, petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj
 
A babot annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Amint felforrt, leszűröm, félreteszem.
Egy másik lábosban felhevítem az olajat és a combokat elősütöm, majd kiveszem. A maradék olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Felöntöm a paradicsommal, fűszerezem, beleteszem a babot és a csirkét, majd lefedve, kis lángon készre főzöm (kb. másfél óra). Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel vagy alaplével lehet higítani. 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.