Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Portugál babos egytálétel

2009.01.22

 

 

Kép

 

1 doboz fehérbabkonzerv

30 dkg sertéslapocka v. dagadó, nagyobb kockákra vágva

15 dkg füstölt szalonna, kockára vágva

1-2 gerezd fokhagyma, szeletekre vágva

1 nagy fej hagyma, kockára vágva

1 nagy sárgarépa, karikára szelve

1 szál gyulai kolbász, karikára szerve

1 zöldpaprika, tisztítva, szelve

15 dkg érett paradicsom kockára vágva

1-2 babérlevél

1 ág kakukkfű (vagy 1 tk. szárított)

olaj

pirospaprika

bors

petrezselyem

 

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a szalonnát és a húst egy-két perc alatt átsütöm, majd kiveszem.

A serpenyőben maradt olajra rádobom a hagymát, fokhagymát, répát, babérlevelet és kakukkfüvet  majd lassú tűzön kb. 5 percig kevergetve pirítom. Visszaöntöm a serpenyőbe a húst és a szalonnát, beleteszem a paradicsomot, paprikát, pirospaprikát, kolbászt. Felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje. (Sózni nem szükséges, mert a szalonnától és kolbásztól elég sós az étel.)

Fedő alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd hozzáadom a lecsepegetett babot és az összevágott petrezselymet, átmelegítem, és frissen sütött zsemlével tálalom (ropogós bagettel is nagyon finom!).

 

(forrás: Good Food, Darina Allen)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.