Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rakott kel

2009.06.28

Kép

 

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

5 dl tejföl

szeletelt füstölt szalonna

petrezselyemzöld

vaj

 

húsmasszához:

50 dkg darált hús

2-3 gerezd fokhagyma, aprítva

2 szikkadt zsemle, kevés tejbe áztatva és kinyomkodva

1 tojás

2 evőkanál paradicsompüré

só, bors, kakukkfű, borsikafű

 

Kép

 

A kelkáposztalevelekből a vastag középső eret kivágom, és forró, sóval és köménymaggal ízesített vízben 5 percig párolom.

A húsmassza hozzávalóit összekeverem és fűszerezem.

Egy tűzálló tálat kivajazok. Beleteszem a kellevelek egyharmadát (2-3 réteg levelet), rá a hús felét, majd két evőkanál tejfölt kenek rá. Ismét kelkáposzta, majd a hús másik fele, és tejföl következik, majd a maradék kellevéllel beborítom, és ismét megtejfölözöm. A tetejére fektetem a szalonnaszeleteket, és a tálat szorosan befedem alufóliával.

180 fokos sütőben egy óráig sütöm, majd a fóliát leveszem, és 200 fokon még fél óráig sütöm.

Tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom.

Forrás: Kiskegyed Konyhája