Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spanyol rizses csirke - Arroz con pollo

2011.01.12

Kaptam egy fél csirkét: derékban volt kettévágva, és az alsó fele került hozzám, plusz még a két – nem is olyan kicsi – szárnycomb is. Feldaraboltam a csirkémet alsó- és felsőcombokra és két hátdarabra, de a receptet elkészíthetjük csak combból is.

Az előkészületek kb. fél óra alatt megvannak, azután már csak sütni kell – és egyszerre kész a hús és a körete is.

 

Kép

Hozzávalók:

1 csirke, feldarabolva

 

a fűszeres liszthez:

4 evőkanál liszt

2 teáskanál só

1 teáskanál oregano

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál bazsalikom

1 kávéskanál őrölt bors

 

A raguhoz:

1 nagy zöldpaprika

1 fej vöröshagyma

1 ecetes paprika

2 nagy paradicsom

10 dkg gomba

1 gerezd fokhagyma

1 liter húsleves

3 dl rizs

2 dl zöldborsó

 

valamint étolaj és só

 

1. A raguhoz a zöld- és ecetes parikát kimagozom, kis kockákra vágom. A paradicsomot félbevágom, kikaparom a  a magját és szintén felkockázom. A vöröshagymát is felaprítom, a fokhagymát összezúzom, a gombát szeletelem.

2. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, és megforgatom benne a csirkedarabokat. Egy serpenyőben olajat hevítek, és pár perc alatt elősütöm benne a húst, majd átteszem őket egy tűzálló tálba v. tepsibe (magasabb oldalú legyen, és akkora méretű, hogy a húsdarabok kényelmesen elférjenek egymás mellett).

3. A serpenyőbe - ha szükséges -, teszek még egy kis olajat, és megpirítom rajta a hagymát és a zöldpaprikát. Hozzáadom a paradicsomot, fokhagymát, ecetes paprikát, gombát, rizst és a levest. 2-3 percig főzöm. Ha szükséges, sózom, de óvatosan, mert a leves más sós!

 

4. Az elkészült ragut a csirkére öntöm. A tepsit fóliával letakarom, és kb. 190 fokos sütőben 45-50 percig sütöm, majd rászórom a zöldborsót és további 10 perc alatt (lefedve) készre sütöm. Amikor elkészül, a rizs teljesen magába szívja a levest.

Forrás: Egyszerűen remek

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.