Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szalonszív

2009.09.19

Természetesen az étel eredetije a szalontüdő, de a tüdőt nem szeretjük, ezért csak szívből készítem.

Kép

Hozzávalók:

 

3 sertésszív

4-5 babérlevél

5-6 szem egész feketebors

1 fej vöröshagyma, félbevágva

 

5 dkg vaj

5 dkg liszt

1 csapott evőkanál kristálycukor

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2-3 db ecetes uborka, kis kockára vágva

1 evőkanál kapribogyó

mustár, citromlé, só, pirospaprika

 

A szívet megtisztítom, 2-3 darabba vágom, és a sóval, babérlevéllel, borssal és hagymával ízesített vízben (amennyi ellepi) megfőzöm (kb. 40 perc). A főzőlevet leszűröm, de nem öntöm ki, mert még kell! A szívet csíkokra vágom.

 A vajon a cukrot és lisztet megpirítom, beleteszem a hagymát, fokhagymát és tovább pirítom. Felöntöm a főzőlével, simára keverem, megszórom kevés pirospaprikával, majd beleteszem az uborkát, kaprit, szívet. Mustárral, sóval, citromlével beízesítem.

Tejföllel és zsemlegombóccal tálalom.

Ebből a mennyiséből 3-4 ember is jóllakik.

 

Kép