Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tavaszi tekercs

2009.04.04

Tavaszi tekercset sokszor készítek, mindig más töltelékkel, ezért ennél a receptnél nem írok mennyiségeket, mert minden ízlés szerint változik.

Kép

 

 

Hozzávalók:

rizstészta lapok

 

Töltelék most:

surimi rákhús

póréhagyma

2 tojásból készült omlett

petrezselyem

uborka

(minden vékony csíkokra vágva)

 

ami még lehet:

sárgarépa, sült csirkehús, gomba, stb.

 

A tölteléket rizslisztből készült tésztalapokba tekerem. Ehhez először egy nagy kerek tálba (én a jénai edény tetejét használom) meleg vizet teszek. Ebbe beleteszek egy lapot, ami fél perc alatt megpuhul. Kiveszem, lecsepegtetem, ráteszem a tölteléket, és – mint a töltött káposztát – feltekerem.

Ha nincs nyers hozzávaló a töltelékben, akkor a tészta így már ehető, nem kell kisütni. Ilyenkor a tekercseket még egy salátalevélbe is tekerem.

Ha nyers hozzávalót is használok,  akkor forró, bő olajban pár perc alatt kisütöm.

 

Ami viszont mindig ugyanaz, az a mártogatós receptje:

1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 lime leve

4 evőkanál halszósz

2 evőkanál barnacukor

1 teáskanál édes chiliszósz (vagy csak egy kevés aprított chili)