Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött sült paprika

2009.05.17

 

Kép

 

2 db piros kaliforniai paprikát megmostam, félbevágtam, kimagoztam. A töltelékhez összekevertem:

1 csomag mini mozzarellá, feldarabolva,

8 db koktélparadicsomot, negyedelve

néhány bazsalikomlevelet aprítva,

sót, borsot, olivaolajat,

majd a paprikákba töltöttem. Mindegyik tetejére szalonnaszeleteket fektettem.

 

Húsz deka darált húst és egy kis, aprított zsemlét összekevertem kevés sóval, borssal és reszelt citromhéjjal. Fészket formáztam belőle, a közepébe tettem néhány mozzarelladarabot (ami már nem fért bele a paprikákba J ), és körbetekertem egy szelet szalonnával.

 

A paprikákat és a húspogácsákat sűtőpapírral bélelt tepsiben tettem, és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem.

Forrás: Jamie Oliver