Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldbabos egytálétel

2009.09.02

Könnyű egytálétel, és sokkal finomabb lett, mint ahogy a recept elolvasásakor gondoltam!

 

Kép

8 dkg szalonna, felkockázva

1 fej hagyma, felkockázva

1 nagy gerezd fokhagyma, felaprítva

20 dkg darált hús

25 dkg zöldbab, darabolva

10 koktélparadicsom (vagy 2-3 normál), darabolva

1 kápiapaprika (vagy más piros húsú) felszeletelve

2 – 2,5 dl húsleves

aprított petrezselyemzöld

 

 

 

Egy nagyobb serpenyőben a szalonna zsírját kiolvasztom (ha húsos, akkor 1-2 kanál olajat teszek alá). Rádobom a hagymát, a fokhagymát és a darált húst, pár percig pirítom.

Hozzáadom a zöldbabot is és felöntöm a húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 20 percig párolom, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot, és további 20 perc alatt készre főzöm.

 

A hozzáadott húsleves mennyisége attól is függ, hogy mennyire szeretném levesesre készíteni. Ha túl soknak tartom a levet, az utolsó öt percben nagy lángon, fedő nélkül főzve elpárologtatok belőle.

Sózni nem  kell, mert a szalonna és a húsleves sós.

 

Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.