Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Babkrémes tortilla

2011.05.06

Ez az étel is beállhat a fél óra alatt elkészíthető, finom vacsorák sorába. Tálalhatjuk paradicsomos salsával, de akár friss zöldsalátával is.

 

p1130571s.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 hagyma, felaprítva,

2 fokhagymagerezd, finomra vágva

1 teáskanál őrölt kömény (ha van, akkor római kömény)

40 dkg főtt bab (konzerv)

1 teáskanál őrölt pirospaprika

8 tortilla lap

10 dkg reszelt sajt

1 maréknyi aprított petrezselyemzöld

olaj, só, bors

 

A tálaláshoz paradicsom salsa* vagy tejföl.

 

Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és megpirítom rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a kömény és további egy percig pirítom. Mehet bele a leszűrt bab, a pirospaprika, ízlés szerint só és bors. Egy krumplinyomóval kicsit összetöröm, és ha túl szoros lenne, akkor egy-két kanál vizet teszek hozzá.

4 tortillalapot lefektetek a munkalapra. Elosztom rajtuk a babos masszát, megszórom a petrezselyemmel és a reszelt sajttal, majd beborítom a maradék tortillákkal.

 

p1130568s.jpg

Egy teflonserpenyőt felhevítek (olaj nem kell), beleteszek egy tortillaszendvicset, kb. fél percig sütöm, majd óvatosan megfordíva a másik oldalát is megsütöm. Csak annyi ideig kell sütni, hogy kicsit megpiruljon-barnuljon és átmelegedjen, ezért inkább közepes lángon melegítsük a serpenyőt, nehogy megégjen a tészta.

Cikkekre vágva tálalom.

 

*A paradicsomsalsát most az alábbiakból kevertem össze:

kockára vágott paradicsom és sült pirospaprika;

aprított póréhagyma, snidling, és petrezselyem

olivaolaj, vörösborecet, csipet mustár

só, bors

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.