Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Citromos tonhalkrém

2011.05.13

Egyszerű, natúr tonhalkonzervből készítettem ezt a krémet. Most könnyű, hideg vacsoraként ettük, de előételként vagy büféasztalon is mutatós. Gyorsan elkészíthető. A citromtól nem lesz savanyú, csak kellemesen pikáns!

 

p1130594s.jpg

Hozzávalók:

 

1 citrom

1 doboz, sós lében eltett tonhalkonzerv, lecsepegtetve (112 grammos volt, amit vettem)

4 keményre főtt tojás, apróra felvágva

2 evőkanál aprított, friss snidling

1 evőkanál kapribogyó

kb. 2 dl majonéz

só, frissen őrölt bors

 

A megmosott citromot hosszában félbevágom, és kivájom a belsejét. Úgy a legkönnyebb, ha egy kiskanállal a citromgerezdeket burkoló hártya és a vastag fehér héj közé furakodunk óvatosan,  így szinte egyben ki lehet emelni a fél gyümölcsöt.

A gyümölcshúsból kiszedegetem a magokat, és amennyire tudom, a hártyákat is. Felkockázom és tálba teszem a többi hozzávalóval együtt. Lazán összekeverem, és az így kapott krémet a citromhéjakba visszatöltve tálalom.

Az összes krém nem fog elférni  a két fél citromban, ezért ha ilyen módon akarjuk tálalni, akkor még 1-2 citromot ki kell vájni hozzá.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.