Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gambrinus palacsinták

2011.08.16

Szerintem ez egy abszolút retro-fogás, úgy gondolom a 80-as években lehetett gyakori előétel. De aki akkor még nem kóstolta, az most megteheti.  Borkorcsolyának kitűnő!

 

 

p1140833s.jpg

Hozzávalók:

6 palacsinta

2 dl tejföl

 

A húsos töltelékhez:

1 fej hagyma

20 dkg darált sertéshús

só, bors, késhegynyi pirospaprika

étolaj

 

a sajtos töltelékhez:

3 dkg vaj

3 dkg liszt

1 dl tejszín

10 dkg reszelt sajt

1 tojás sárgája

csipet szerecsendió

 

A húsos töltelékhez: a hagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a húst és a fűszereket, és kb. 10 perc alatt készre párolom.

A sajtos töltelékhez: a vajat kis lábosban megolvasztom és világosra pirítom benne a lisztet. Felöntöm a tejszínnel és elkeverem benne a reszelt sajtot. Fűszerezem, hagyom langyosra hűlni és csak akkor keverem bele a tojás sárgáját (elhagyható).

 

Összeállítás: A palacsintákat tejföllel megkenem. Három darabot hússal, hármat pedig a sajtkrémmel megtöltök. Feltekerem őket és tűzálló tálba teszem őket.

Forró sütőben (kb. 180 fok) tíz percig sütöm, majd kivéve felszeletelem őket. A tetejére uborkaszeleteket vagy paradicsomcikkeket teszek és fogvájóval vagy nyárssal átszúrva tálra rendezgetem.

Forrás: Planétás

 

p1140843s.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.