Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ízletes csirkemájkrém

2012.02.05

Ez a májkrém annyira egyszerűen elkészíthető és a végeredmény olyan nagyon finom, hogy ezután nemigen fogunk a boltban májkrémet venni. Egy hátránya van, hogy nem áll el olyan hosszú ideig, mint a konzerv.

 

p1150720s.jpg

 

35 dkg csirkemáj

12 dkg vaj

fél fej lilahagyma, apró kockákra vágva

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

3 cl konyak

3 cl tejszín

fél narancs reszelt héja

1 mokkáskanál kakukkfű és/vagy 1 mokkáskanál zsálya

só, bors

 

A csirkemájat megtisztítottam, és nagyobb darabokra vágtam.

Egy serpenyőben 7 dkg vajat felolvasztottam, megdinszteltem rajta a lilahagymát, majd rádobtam a májat. Fűszereztem kakukkfűvel és zsályával, és kb. 4 perc alatt megsütöttem. A fokhagymát az utolsó percben adtam hozzá.

Nem szabad túlsütni, inkább lágy maradjon.

Mikor már langyosra hűlt, akkor botmixerrel pépesítettem és egy szitán átpréseltem. Ez az utóbbi lépés elhagyható, bár igazán nem nagy fáradtság és a végeredmény így selymesen krémes pástétom lesz.

Az átpréselt májat sózom, borsozom, belekeverem a tejszínt, narancshéjat és a konyakot. Egy tálkába simítom. A maradék vajat megolvasztom és egyenletesen a májkrém tetejére öntöm.

A tálat lefedem. Hűtőben néhány napig eláll.

Házi sütésű bagettet ajánlok hozzá (recept: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/pekseg/franciakenyer.html

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.