Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Minipizza

2009.07.07

A minipizzákhoz nem a szokásos pizzatészta-receptemet használtam, hanem a zsemle alaprecept szerintit, mégpedig azért, mert a minipizza jobb, ha kicsit vastagabb tésztával készül, a hagyományos pizzát viszont vékony tésztával szeretem!

 

Kép

10 db minipizzához a zsemlénél írt mennyiségek fele is elegendő.

 

A megkelt tésztát diónyi darabokra tépem, és kis kör alakúra lapítgatom őket.

Megkenem paprikakrémmel, a tetejére mozzarellát teszek, és 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.

 

Paprikakrém (10 kis pizzához):

 

1 evőkanál olivaolaj

1 piros húsú paprika, kis kockára vágva

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál balzsamecet

6-8 bazsalikomlevél

só, bors

 

Az olajon a fokhagymát és a paprikát kb. 20 perc alatt megpárolom. Turmixba teszem, hozzáadom a balzsamecetet és a bazsalikomot, majd pürésítem. Ízlés szerint fűszerezem.

Forrás: 500 finom falat