Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pácolt fürjtojás

2018.08.03

Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető előétel vagy party-falatka.

img_4650.jpg

Hozzávalók:

20 db főtt és meghámozott fürjtojás

1 dl olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva

1 paradicsom, kimagozva és kis kockákra vágva

1 teáskanál méz

kis csokor aprított petrezselyemzöld

1 kávéskanálnyi chilipehely (vagy aprított friss chili)

só, bors

A tojás kivételével minden hozzávalót befőttesüvegbe teszek, rázárom a tetejét és jól összerázom. Beleteszem a tojásokat is, ismét visszazárom, és mehet a hűtőbe. Legalább 1 nappal a tálalás előtt el kell készíteni, de egy hétig is eláll hűtőben.

Petrezselyem helyett bazsalikommal is finom.