Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Padlizsánkrém

2010.12.28

Évek óta ez a kedvenc padlizsánkrém-receptem, és még azoknak is ízlik, akik amúgy nem rajonganak a padlizsánért.

Kép

Egy kb. 40-50 dkg nagyságú padlizsánt megmosok, és 1-2 cm-es kockákra vágok (nem kell meghámozni.

Előveszek egy közepes méretű, magasabb falú tepsit, és a következőket teszem bele:

5 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál méz

1 evőkanál kapribogyó

6-8 bazsalikomlevél

8-10 darab olívabogyó, felaprítva

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

só és bors ízlés szerint.

Kép

A fentieket jól összekeverem, majd a padlizsánkockákat is beleforgatom.

Kép

A tepsit befedem alufóliával és 180 fokon egy órán át sütöm.

Amikor kihűlt, botmixerrel kissé pürésítem, de én úgy szeretem, ha maradnak benne nagyobb padlizsándarabok is. Ha szükséges, sóval és borssal még ízesítem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.