Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ráksaláta

2018.03.23

A koktélszószos ráksaláta a nyolcvanas években a svédasztalok és hideg büfék sztárja volt, egyetlen menő partyról sem hiányozhatott. Mivel nagyon egyszerű és finom, kár lenne kihagyni csak azért, mert már nem divatos :) 

img_5626.jpg

Hozzávalók négy főre: (előételnyi adag)

20 dkg garnéla

1 fej szívsaláta, a levelek kisebb darabokra tépkedve

3 evőkanál majonéz

1 evőkanál ketchup v. sima paradicsomszósz

1 evőkanál joghurt

só, bors, Worcherster szósz, aprított friss petrezselyemzöld

A rákot forrásban lévő sós vízben három perc alatt megfőzöm, leszűröm.

Összekeverem  a majonézt, joghurtot, ketchupot, ízlés szerint sóval, borssal, néhány csepp Worchester-szósszal ízesítem, majd belekeverem a rákokat (a nagyobbakat félbevágom) és a petrezselyemzöldet.

Kis tálka vagy üvegkehely aljára salátaleveleket szórok, erre kerül a szószos rák.

Koktélparadicsommal, citromszeletkével díszítem, lehűtve tálalom.

Extra hozzávaló: ezt az alapsalátát lehet gazdagítani kockára vágott avokádóval vagy főtt fürjtojással is