Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Snidlinges tojásropogós

2010.08.18

Többek állítása szerint ennek a tojásfasírtnak az íze, állaga szinte teljesen olyan, mint a darált húsból készült változaté – főleg, ha ugyanolyan fűszerezéssel készítjük.  Remek feltét főzelékekhez.

Kép

 

Én nem szoktam fasírtot készíteni, ezért nincs bevált fasírtfűszerem. Most így csináltam:

 

Egy kisebb fej, kockára vágott hagymából és 4 felvert tojásból rántottát sütöttem. Hozzákevertem egy tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, sót, borsot, aprított friss snidlinget, és őrölt köményt.

 

Egy szikkadt zsemlét gépben morzsásra aprítottam*, és a formázott tojáspogácsákat ebben forgattam meg, majd forró olajon kisütöttem.

(*Persze, ha lett volna itthon zsemlemorzsám, akkor abba forgattam volna)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

....

(carpi, 2010.08.19 19:09)

Én is csinálok hasonlót, de én teszek bele gombát is. Szép a fasírozottad.