Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sós gofri

2016.05.16

Borkóstolóra készültünk, és azon gondolkodtam, hogy milyen falatkákat, borkorcsolyát készítsek a bor mellé. A tévében éppen gofrit sütöttek (epres-tejszínhabosat), amikor eszembe jutott, hogy ez biztosan finom lehet sós változatban is, a kisült tészta remek alap mini szendvicsek készítéséhez.

gofri.jpg

A sós gofritészta alapreceptje:

25 dkg liszt

1 teáskanál só

1 csomag sütőpor

2 tojás

3 dl langyos tej

5 dkg olvasztott vaj

Egy tálban összekeverem a lisztet a sóval és a sütőporral, egy másikban pedig a felvert tojást a tejjel és az olvadt vajjal. A tojásos keveréket a liszthez öntöm, és habverő segítségével simára keverem, majd gofrisütőben megsütöm.

A kisült gofrikat még melegen négy darabra vágom, és rácsra téve hagyom kihűlni.

A kihűlt tésztára ízlés szerinti feltét kerülhet, nálam most:

-      lazac, snidlinges tejföl és friss kapor,

-      mozzarella, aszalt paradicsom és friss bazsalikom volt a feltét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.