Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sültpaprika-tekercs

2010.07.06

Nagyon mutatós és finom falat a büféasztalra.

 

Kép

Mennyiségeket nem írok, mindenki kedve-ízlése szerint készítheti.

Kell hozzá

piros húsú kaliforniai paprika,

krémfehér sajt (vagy feta)

friss bazsalikomlevél

só, bors, olivaolaj.

 

A paprikát forró sütőben rácson addig sütöm, amíg a bőre megfeketedik (időnként forgatom, hogy minden oldala megsüljön.)

Ha kész, kiveszem és becsomagolom alufóliába.  Kb. negyed óra múlva kicsomagolom és a fekete bőrt könnyedén lehúzom, a magokat eltávolítom. A paprika húsát kiterítem.

Közben a sajtot összekeverem sóval (vigyázat: ha sós a sajt, akkor nem kell sózni), borssal, aprított bazsalikommal és kevés olivaolajjal. Vékonyan rákenem a paprikára, majd felcsavarom és szeletelem. A szeleteket megtűzöm fogpiszkálóval.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.