Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tortilla mozzarellával töltve

2009.07.27

Vacsorára legtöbbször csak könnyebb ételeket, salátákat eszünk, ez a fogás is tapas*-ként szerepel a szakácskönyvemben.

Kitűnő harapnivaló lehet, ha egy pohár borra várunk vendégeket. A mennyiségek és a töltelék is tetszés szerint variálható.

 

Kép

Hozzávalók (2 főre):

4 tortillalap

2 mozzarellagolyó, vékonyra szeletelve

bazsalikomlevelek

 

 

Egy teflonserpenyőt vékonyan megkenek olajjal és felforrósítom.

Beleteszem az egyik torillalapot, ráfektetem az egyik felszeletelt mozzarellát, megszórom némi összetépkedett bazsalikomlevéllel, esetleg kis borssal, ráfektetem a másik lapot, és 1-2 perc alatt megpirítom, majd óvatosan átfordítom és további 1-2 perc alatt a másik oldalát is megpirítom.

A serpenyőből kicsúsztatva cikkekre vágom, és paradicsomsalsával tálalom.

 

A paradicsomsalsához most a következőket kevertem össze:

1 kisebb póréhagyma, kockára vágva, kevés olajon megdinsztelve

(nem érzékeny gyomrúak a dinsztelést elhagyhatják, sőt lilahagymát is használhatnak póré helyett)

1 fél kaliforniai paprika, kis kockákra vágva

2 paradicsom, kis kockákra vágva

1 teáskanál vörösborecet

1 evőkanál édes chiliszósz

 

 

*A tapas főként Spanyolországban népszerű ételek gyűjtőneve. Náluk az ebéd ideje általában 2 óra körül van, ezért 11-12 óra körül bekapnak néhány „falatot”. Ezeknek a falatkáknak a gyűjtőneve tapas. Az utóbbi időben egyre népszerűbbek az ún. tapas-bárok, ahol nemcsak délidőben de este is, az italok kísérőjeként ehetünk tapas-t.

Tapas készülhet bármiből, lényeg, hogy kis adagokban, többféle ételt is fogyaszthatunk.

Forrás: 500 finom falat