Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldfűszeres túrófelfújt

2013.03.12

Egy meleg előétel? Vagy egy könnyed vacsora? Nálunk most az utóbbi volt, nagy adag zöldsalátával.

Hozzávalók 4 nagy felfújthoz:

25 dkg túró

3 tojás

ízlés szerint friss zöldfűszerek, nálam most snidling, petrezselyem és bazsalikom

só, bors, őrölt kömény

A sütőt 175 fokra előmelegítem.

A túrót összekeverem a tojások sárgájával, sóval, borssal, késhegynyi köménnyel és ízlés szerint bőséges – 3-4 evőkanálnyi – mennyiségű aprított zöldfűszerrel. A tojások fehérjét habbá verem és óvatosan a túróhoz forgatom.

Négy szufléformát kivajazok és elosztom bennük a túrós keveréket. Beleteszem őket egy tepsibe, és forrásban lévő vizet öntök a formák köré, annyit, hogy a formáknak nagyjából a feléig érjen.

Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

Tipp: Aki szereti a különleges ízeket, készítheti kecske- vagy juhtúróból is.

p1190264s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.