Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cioppino

2011.03.20

Ez az étel (kiejtése: csoppínó) San Fransisco környékén nagyon népszerű. Ha lenne itt a közelben egy jó kis halpiac, akkor biztosan kiugrottam volna friss hozzávalókat vásárolni, de egyelőre be kell érnem a mélyfagyasztottal J

 

p1130386_.jpg

Hozzávalók:

45-50 dkg tenger gyümölcsei

5 dkg vaj

1 fej hagyma, finomra vágva

1 gerezd fokhagyma, finomra vágva

1 csokor petrezselyemzöld, aprítva

1 doboz darabolt konzervparadicsom

1 bögre húsleves

1-1,5 dl száraz fehérbor

2 babérlevél

3-4 bazsalikomlevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított)

1 mokkáskanálnyi szárított oreganó

1 mokkáskanálnyi kakukkfű

 

Egy magasabb falú serpenyőben megolvasztom a vajat, és közepes lángon puhára dinsztelem rajta a hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.

Beleöntöm a paradicsomot, húslevest és a bort és beleteszem a fűszereket is. Ízlés szerint sózom, majd a felforrt, beleteszem a tenger gyümölcseit. A serpenyőt lefedem, és mérsékelt lángon kb. 35 perc alatt készre főzöm az ételt.

Friss, ropogós héjú bagettet sütöttem hozzá (recept: IDE_kattintva).

 

Ha friss hozzávalókból készítjük, akkor először 20-30 percig csak a szószt kell főzni, majd utána beletenni a halakat, rákokat, kagylót stb. és további 10 perc főzés után elkészül.

 

p1130384_.jpg

A recept beírása óta elkészítettem friss halakból is a cioppinót, isteni finom lett! A hozzávalók és a kész étel:

p1140909s.jpg

 

 

p1140916s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.