Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fekete spagetti a tenger gyümölcseivel

2011.04.19

Tulajdonképpen nem is spagetti, hanem linguine, de ez a tészta még kevésbé ismert nálunk. A spagettire nagyon hasonlít, csak kicsit lapítottabb a formája.

A fekete színét pedig a tintahal tintájától kapta. Nem kell megijedni, ettől egyáltalán nem lesz halízű, csak kissé extrém megjelenésű.

Úgy gondoltam, én most a mártáshoz is tengeri hozzávalókat választok.

p1130403_s.jpg 

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 fej hagyma, finomra vágva

1-2 szardellafilé (elhagyható)

3-4 dl paradicsomlé (ha sűrűbb fajtát kapunk, kevesebb is elég)

1 dl száraz fehérbor

35-40 dkg tenger gyümölcsei vegyesen

25 dkg fekete linguine

friss petrezselyem

olivaolaj

só, bors

 

Kevés olivaolajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, beleteszem a szardellát és ráöntöm a bort.

Rövid ideig forralom, majd beleteszem a paradicsomlét és a tenger gyümölcseit. Addig főzöm, míg a szósz kicsit besűrűsödik (kb. 10 perc), majd belekeverem a kifőtt tésztát, és  már tálalom is.

Friss petrezselymet szórok rá.

 

p1130400_.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

www.recepteszter.blogspot.com

(Eszter, 2011.04.20 10:15)

Nagyon jó recept!

kaleva46@gmail.com

(Éva, 2011.04.19 16:37)

Ani, ez annyira jól néz ki! Biztos nagyon finom is!
Ügyes vagy, mint mindig!