Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Halfilé zöldfűszeres mártással

2010.01.10

Könnyen elkészíthető, mutatós és nagyon finom fogás. Gyorsabban megfőztem, mint leírtam az elkészítését J .

 

Kép

 

2 halfilé

egy póréhagyma

1 sárgarépa

1 cukkini

 

mártáshoz:

2 dkg vaj

2 dkg liszt

2 dl zöldség v. húsleves

1 dl tejszín

1 zöldcitrom leve

3 evőkanál aprított friss zöldfűszer (nálam most petrezselyem, kapor és snidling volt)

só, bors.

 

Előkészületek:

A pórét forrásban lévő vízben pár percig blansírozom, majd jéghideg vízzel telt tálba dobom. Lecsepegtetem, majd hosszanti irányban félig bevágom, és a rétegeket szépen elválasztom egymástól.

A sárgarépát és a cukkinit vékonyra gyalulom. (Ha van tökgyalu, akkor azzal, de én zöldséghámozóval vágtam vékony szeletekre, majd a szélesebb szeleteket még késsel vékony csíkokra vágtam.

A halat sóval és kevés citromlével bedörzsölöm, és a kiterített pórélevelekbe csomagolom.

 

Elkészítés:

A mártáshoz a vajat felolvasztom, megpirítom benne a lisztet, felöntöm a zöldséglével, és egy perc alatt mártás sűrűségűre főzöm. Beleöntöm a tejszínt, a citromlevet majd a zöldeket, sózom és borsozom, és leveszem a tűzről.

Egy kis serpenyőben kevés felforrósított olivaolajon megfuttatom a zöldségeket, két percnél tovább ne tartson.

Majd egy másik serpenyőben forró olajon a halszeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütöm, és a tűzet mérsékelve, a serpenyőt lefedve, kb. 6-

8 perc alatt készre párolom a halat (az idő függ attól, milyen vastag a halcsomag).

Forrás: Suga Péter receptje alapján

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.