Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Halragu szicíliai módra

2011.07.27

Esténként elég kevés időm van főzni, ezért nagyon szeretem az ehhez hasonló,

fél óra alatt elkészíthető ételeket.

p1140633s.jpg

 

30 dkg tőkehalfilé

1 hagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve

2 zellerszár, felszeletelve

2-3 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 szardellafilé

2 nagy, érett paradicsom, kis kockákra vágva

1 dl fehérbor

4 dl zöldségleves alaplé

5 dkg bulgur v. kuszkusz

kevés reszelt citromhéj és friss petrezselyemzöld

olivaolaj, só, bors

 

Egy széles, magasabb falú serpenyőben olajat hevítek, és kb. 10 perc alatt megdiszntelem rajta a hagymát, zellert

fokhagymát, szardellát. Ezután beleteszem a paradicsomot, majd pár perc múlva felöntöm a zöldséglével és a borral.

Felforralom, sózom, borsozom, majd beleteszem a bulgurt és egy kicsit később a halfiléket is, és 5-6 perc alatt készre főzöm.

Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított zöldpetrezselyemmel szórom meg.

Tippek:

-          a bulgurnak hosszabb főzési idő kell, mint a kuszkusznak, ezért azt mindig előbb kell az ételhez adni

-          a kuszkusznak és a halnak viszont elég 5-6 perc, ezeket együtt is betehetjük.

Forrás: GoodFood

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.