Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kagyló fehérborral

2010.05.22

Ehhez az ételhez friss feketekagylókat vettem. Otthon egy órára hideg vízbe áztattam, majd kefével lesúroltam őket. A kinyílt vagy összetörött kagylókat ki kell dobni, csak a teljesen zártak kerülhetnek a lábosba.

Viszont miután elkészült az étel, a ki nem nyílt kagylókat kell kidobni!

 

Kép

 

 

1,5 kg kagyló, letisztítva

6 gerezd fokhagyma, finomra aprítva

1 csokor petrezselyem, felaprítva

fél dl olivaolaj

1,2 dl száraz fehérbor

só, bors

 

Egy nagy lábosba teszem az olivaolajat, fokhagymát és a petrezselyem nagy részét, és közepes lángon öt perci pirítom. Hozzáadom a kagylót,  ízlés szerint kicsit sózom és borsozom, majd ráöntöm a fehérbort. Felforralom, majd lefedve 6-8 perc alatt megpárolom.

Frissen sült focaccia-val ettük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

És a kóstoló?

(Bence, 2010.05.26 13:30)

Kimaradt a receptből, hogy "utána a kollégáknak félreteszek kóstolónak" :)