Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Krémes tenger gyümölcsei mártás

2018.01.30

Imádom a tenger gyümölcseit nyáron, egy gyors és könnyed fokhagymás-fehérboros alapon elkészítve. Imádom télen is, de ilyenkor lehet egy kicsit nehezíteni, gazdagítani a mártást. Ez a recept is ilyen. Én most gnocchit készítettem hozzá, de lehet enni tésztával vagy akár friss, ropogós kenyérrel mártogatva ….

img_4415.jpg

Hozzávalók:

35-40 dkg vegyes tenger gyümölcsei (én most tintahalkarikákat és óriásgarnélát vettem)

2 zellerszár, felaprítva

1 fej vöröshagyma, felaprítva

1 fokhagymagerezd, felaprítva

1,5 dl fehérbor

3 dl húsleves v. zöldségalaplé

1 dl tejszín

1 evőkanál keményítő

kis csokor aprított petrezselyem v. bazsalikom

olívaolaj

 

Egy serpenyőben olajon kb. 10 perc alatt megpárolom a zellert és a hagymát, az utolsó percben a fokhagymát is hozzáadom. Ráöntöm a bort és addig forralom, míg a bor szinte teljesen elpárolog. Ekkor hozzáöntöm a húslevest, és a tenger gyümölcseit. Közepes lángon pár perc alatt megfőzöm, majd besűrítem a kevés vízzel elkevert keményítővel. Ízlés szerint még sózom, friss borsot szórok rá, és a tejszínnel dúsítom. Végezetül megszórom az aprított zöldfűszerrel.