Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lazac cukkínis kuszkusszal

2013.12.16

Hozzávalók két személyre:

 

4 szelet lazacfilé

2 salátacukkíni

7 dkg kuszkusz

szűk 1 dl húsleves

1 citrom

1 kevés friss kapor

egy kis darab póréhagyma, apróra vágva

olivaolaj, só, bors

 

A citrom levét kifacsarom, és körülbelül annyi olívaolajat öntök hozzá, amennyi a citromlé. Sózom, borsozom és belekeverem az aprított póréhagymát. A halszeleteket ebbe a pácba forgatom, picit állni hagyom.

 

A kuszkuszt tálba teszem és leöntöm a forró húslevessel. Kicsit átkeverem, majd lefedem: néhány perc alatt a kuszkusz magába szívja a levest és megpuhul.

 

A cukkíniket megmosom (ha szükséges, akkor meg is hámozom), félbevágom, a magokat eltávolítom (a salátacukkíniben szerencsére nem sok van) és felszeletelem.

Egy serpenyőben olivaolajat forrósítok és megpirítom-párolom rajta a cukkínidarabkákat. Ez kb. 6-8 perc alatt készen van; időközben megkevergetem. A megsült zöldséget a kuszkuszhoz adom.

A serpenyőbe szükség esetén kevés olajat öntök, majd a lazacszeleteket is megsütöm. Oldalanként 4-5 perc elég, ha nem túl vastag a hal.

Közben a kuszkuszhoz adok még aprított friss kaprot is, jól összekeverem, ha szükséges, megsózom, és már lehet is tálalni.

 

p1200699s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.